Verenigingen 
FietsToerClub Toerlust

   
In 1982 werd de fietstoerclub (FTC) Toerlust opgericht. Bij de oprichting waren Jan Schoonbeek, Albert Zefat, Jenne Holman, Oebele Oldenburger en Jan de Vries betrokken. Drie van deze oprichters zijn nog altijd lid van deze vereniging.
In 2012 werd het 30 jarig bestaan gevierd met een aantal activiteiten. In begin 2017 had FTC Toerlust 55 leden. In  tegenstelling tot veel andere sportclubs een groeiende club. Ieder jaar organiseert de vereniging een  veldtoertocht vanuit het 't Haantje.

In 2013 waren daar ruim 800 deelnemers te begroeten. In de jaren daarvoor waren door zeer slechte weersomstandigheden er veel minders deelnemers.
Het bestuur wordt op dit moment gevormd door:
  • Sjaak Koote (voorzitter)
  • Jan de Vries (secretaris)
  • Wil Fransen (penningmeester)
  • Jan Potze (lid)
  • Meinie Brunia (lid)

Op de internetsite van FTC Toerlust vindt u veel informatie over deze actieve vereniging. Ook bij YouTube vindt u vele filmpjes bij het zoekwoord TOERLUST.

Op zondag 20 november 2016 organiseerde de vereniging de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht vanuit 't Haantje. Een veldtoertocht in de bossen rondom 't Haantje en Schoonoord. De deelnemers konden kiezen uit twee routes, één van 30 en één van 50 kilometer. In totaal kwamen er, mede door de zzeer slechte weersomstandigheden,  200 betalende deelnemers af op dit evenement.

Voor 2017 staan er weer een aantal activiteiten op het programma. De ATB tocht van FTC Toerlust staat inmiddels als zeer goed aangeschreven. De tocht is door de wielerbond bekroond met twee sterren.

Op zondag 2 juli 2017 wordt er een tweetal tochten georganiseerd. Een prachtige gezinstocht van 45 kilometer en een route van 90 kilometer. Beide routes worden met pijlen uitgezet. De tocht zal ook als GPS route te rijden zijn. De opbrengst van de tocht zal gaan naar het KWF. De tocht is een vervolg op de monstertocht die Jacob Buiter heeft gereden van Nieuw-Weerdinge naar de Mont Ventoux.

Voor zondag 19 november staat de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht weer op het programma.