Verenigingen 
Toneelvereniging NiWeTo

   
Toneelvereniging NiWeTo is officieel opgericht in december 1991. Maar de wortels van de vereniging liggen nog wat verder terug. Het is begonnen als een toneelgroepje van ouders van leerlingen van O.L.S. 2 onder leiding van meester Trentelman omstreeks 1970. Na enkele jaren zijn er meerdere scholen bijgevoegd onder de naam “volksonderwijs”.
Omstreeks 1980 is een aantal spelers onder leiding van Gerlof Posthuma verder gegaan voor de Buurt en Huurdersvereniging Nieuw-Weerdinge. Toen in 1991 de vraag was gesteld om meerdere avonden te spelen is besloten een zelfstandige vereniging te worden.
  

 
Het afgelopen jaar is het toneelstuk “Een Drokke Tied” , geschreven door Herman van der A, gespeeld. Op 25 en 26 november werd het opgevoerd in De Noorderbak in Roswinkel.

In het kader van het 25-jarig bestaan betrof het hetzelfde blijspel als 25 jaar geleden maar dan in een wat moderner vestje.

De regie was in handen van Betty Schimmel.  Ter gelegenheid van het jubileum was er ook na afloop van de uitvoering een Playbackshow. Alle bezoekers kregen a afloop een presentje.
 
Als u in november niet in de gelegenheid was om te komen kijken dan is er in februari nog een mogelijkheid. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari wordt het blijspel nogmaals opgevoerd in "De Noorderbak".

De entree is € 6,00 en kaarten zijn te bestellen bij A. Schimmel.
 
Kaartverkoop: www.theaterdenoorderbak.nl of  0591531287
Of per E-mail niweto0@kpnmail.nl

Hopelijk tot ziens,
Het bestuur