NIEUWS 2018
    
 Op deze pagina's vindt u nieuws uit Nieuw-Weerdinge. In de meeste gevallen heeft deze informatie eerst op de startpagina gestaan.

 In veel gevallen is deze pagina ook een uitbreiding van het nieuws op de startpagina.
Wilt u "oud" nieuws teruglezen? Dat kan. Klik op op één van onderstaande archieven.

 | archief 2017 |
 
   
   
 SAMEN ETEN IN DE BADDE

Het eettafelproject in de Badde te Nieuw-Weerdinge is gezelligheid alom en draait al enige maanden volop. Ook alleen thuis en eigenlijk geen zin om voor jezelf te koken? Zin om met elkaar van een echt verse maaltijd te genieten? In de Badde wordt op dinsdagmiddag en donderdagmiddag vers gekookt. Iedereen die wil kan hieraan meedoen.

Geïnteresseerd?  Geef je dan op bij de Badde (0591-521733) of bel het Noaberhuus. (0591-714724). Ook binnenlopen bij de Badde of het Noaberhuus mag ook natuurlijk.

Blijf niet alleen thuiszitten en DOE MEE. De kookgroep geeft aan nog veel meer deelnemers aan te kunnen en het is er echt gezellig en het eten vers en lekker.

Een tafel die helemaal gevuld is met mensen is nog gezelliger.

Dit initiatief wordt breed gedragen en georganiseerd door: MFC de Badde, Icare, de Baptistengemeente, de Protestantse gemeente, SEDNA en Stichting Dorpenzorg.
   Nieuw-Weerdinge GEZOND! Wat is het en hoe werkt het?

Gezondheid is een breed begrip.
Veel mensen denken bij het woord gezondheid aan voeding en bewegen, maar daar stopt het niet. Het betekent ook: sociale contacten met buurtbewoners hebben, een leuke hobby uitoefenen, muziek maken. Ook voldoende ontspanning en een goede nachtrust hebben invloed op hoe wij ons voelen.

Wat is M&GEZOND!?

M&GEZOND! is het programma van de Gemeente Emmen waarmee we de inwoners uitdagen hun buurt, wijk of straat een stukje gezonder te maken door een gezondheidsbevorderend idee te ontwikkelen. Dit initiatief moet dan worden uitgevoerd door, voor en met bewoners. Op onze website vind je tal van voorbeelden van dergelijke ideeën die door bewoners zijn bedacht, voor bewoners zijn bedoeld en met bewoners worden uitgevoerd. 

Hoe werkt het?
Een idee kan vaak pas worden uitgevoerd als er voldoende geld voor is. Niet altijd, maar soms  heeft een plan een (financieel) zetje in de rug nodig, om te kunnen worden uitgevoerd. Dat is één van de manieren waarop M&GEZOND! kan ondersteunen. Verder kunnen we je ook helpen om je plan mee vorm te geven en goed op papier te krijgen. Ook geven we advies of we kunnen je met andere initiatiefnemers in verbinding brengen.
Ons team, dat bestaat uit zowel bewoners als medewerkers van de Gemeente Emmen, komt wekelijks bij elkaar om de aanvragen te bespreken. Zo weet je al binnen een week of jouw idee met subsidie wordt ondersteund.

Heb jij nou ook een leuk idee voor jouw buurt of wijk? Kom in beweging en neem contact met ons op.

Via de website www.emmengezond.nl  kun je een aanvraagformulier downloaden en je aanvraag indienen. Of like onze facebook pagina M&gezond https://www.facebook.com Nieuw-Weerdinge-Gezond-1782334592097327/   en neem van daaruit contact met ons op.
 

   


 

 

  

  

Daverende Nieuwjaarsreceptie Nieuw-Weerdinge 2018

Vrijdag 12 januari was het dan weer zover, de Nieuwjaarsreceptie Nieuw-Weerdinge met daarin opgenomen de uitreiking van de Nieuw-Weerdinger Pluim 2017.


Weer drie genomineerden, te weten; Rien Prinsen, Henk Hofman en de Paasvuurbouwers. Alle drie de genomineerden hebben zich voor Nieuw-Weerdinge ingezet of die op de kaart gezet.


Na de opening door de voorzitter van Plaatselijk Belang hield de burgemeester van Emmen zijn nieuwjaarstoespraak voor de bomvolle Badde. Knelske en Dika verzorgden op hun eigen ludieke wijze weer de terugblik op 2107 in Nieuw-Weerdinge. Dit jaar in een vernieuwd jasje met ondersteuning van een groot scherm met beelden. Erg leuk en zeker een aanrader voor de komende jaren.


De muzikale omlijsting werd wederom verzorgd door de Soundmakers uit Nieuw-Weerdinge en als extra kers op de taart was Erwin de Vries uit het Groningse Meeden gecontracteerd om zijn Groninger liedjes ten gehore te brengen.


Rond 21.00 uur was het hoogtepunt van de avond, de uitreiking van de Pluim 2017 en het waren de paasvuurbouwers die dit jaar de Pluim in de wacht hebben gesleept. De Pluim werd hen door burgemeester van Oosterhout uitgereikt en de beide andere genomineerden ontvingen de oorkonde van nominatie.


En laten we wel wezen alleen al het genomineerd worden voor de Pluim is al een enorme eer, het geeft aan dat de Nieuw-Weerdingers het hebben gewaardeerd wat je hebt betekent voor het dorp.


Na de uitreiking riepen Knelske en Dika de burgemeester van Emmen en de voorzitter van Plaatselijk Belang naar voren om aandacht te vragen voor de onveilig ervaren oversteek bij de Foodmarket over het Weerdingerkanaal Noordzijde. Het toeval wilde, dat net voordat de Nieuwjaarsreceptie begon, Plaatselijk Belang vanuit de gemeente Emmen had gehoord dat het zebrapad dat was aangevraagd zou worden aangelegd. Dit kon nu dus mooi tijdens de receptie openbaar worden gemaakt.


Na het officiële gedeelte was het nog een gezellig samenzijn van de aanwezige Nieuw-Weerdingers onder het genot van muziek een drankje en een hapje.


Het was in ieder geval weer een avond die zin geeft aan het organiseren van de volgende nieuwjaarsreceptie.


Ik wil als voorzitter van Plaatselijk Belang dan ook de medeorganisatoren (SKW; MFC de Badde en Henk en Gea de Vries) bedanken, maar ook Knelske en Dika, de tekstschrijvers Jan de Vries en Roelof Kleve. Ook dank aan de burgemeester van Emmen voor zijn aanwezigheid en natuurlijk niet te vergeten, de beheerders van MFC de Badde die de avond zelf weer op een voortreffelijke wijze hebben verzorgd. En last but not least, de aanwezige Nieuw-Weerdingers voor hun support en goede humeur.

Het is weer gebleken dat wanneer je iets met elkaar in samenwerking opzet en uitvoert er mooie dingen uitkomen.

En Nieuw-Weerdingers, houd in de gaten wie er in aanmerking zou kunnen komen voor de Pluim 2018. Want voor je het weet is het weer zover.

Iedereen nogmaals een goed en voorspoedig 2018 toegewenst.

Wim Katoen.